Úspěšný příběh společnosti weba: Od průkopníka ke globálnímu hráči v oblasti výroby nástrojů

Dietach, Steyr - Od svého založení v roce 1982 se společnost weba Werkzeugbau GmbH stala předním světovým hráčem ve výrobě nástrojů pro tváření za tepla a lisovacích a tvářecích nástrojů pro vysokopevnostní a ultra-vysokopevnostní konstrukční díly v automobilovém průmyslu.

Od počátků ke globalizaci

Společnost weba, kterou založili Herbert Danzinger, Wolfgang Heidenthaler a Reinhold Weber, začínala se skromnými 29 zaměstnanci a již v prvních letech dosáhla obratu 1,2 milionu eur. Díky pružné a rychlé reakci na potřeby světového trhu se společnost rychle etablovala jako výrobce sofistikovaných lisovacích a tvářecích nástrojů pro automobilový průmysl. Neustálá poptávka vedla k neustálému růstu počtu zaměstnanců i obratu.

Mezníkem v historii společnosti weba bylo založení dceřiné společnosti SIWE a.s. (dnes: weba Olomouc s.r.o.) v České republice v roce 1990 společně se společností Sigma. Toto pracoviště se specializovalo na přímé a nepřímé kalení lisem a dodnes významně přispívá k technologickému prvenství společnosti weba.

Strategická expanze a neustálé inovace

Výstavbou vlastní firemní budovy v roce 1999, rozšířením výrobního areálu v Olomouci a výstavbou nového závodu v Dietachu/Steyru v roce 2001 se společnost weba důsledně zaměřila na rozšiřování kapacit a modernizaci. Cílený vývoj výrobků a specializace na strategické tržní niky byly rozhodujícími faktory úspěchu společnosti.

Další krok k rozšíření technologického prvenství společnosti byl učiněn v roce 2010 rozšířením výrobní plochy v Olomouci na 5 100 m² a pořízením plně automatizované termoformovací linky.

Investice zaměřené na budoucnost

Průběžná modernizace strojního vybavení a optimalizace procesů umožňují společnosti weba vyrábět pružněji a rychleji. K tomu přispívá i rozšíření výrobní haly ve Steyru o 260 m² na konci roku 2012. Ke zvýšení efektivity přispívají nové stroje, jako je osmimetrové tříosé obráběcí centrum UNIFORCE 7 SHW a pětiosý laser Trumpf TLC.

Výzkum a vývoj jako základ úspěchu

Pro společnost weba je kombinace vedoucího postavení na trhu, inovací a vyššího výkonu hnací silou pro další investice v budoucnosti. Rozšiřování technologického prvenství navíc podporují četné výzkumné projekty v oblasti tváření za tepla a optimalizace procesů.

O společnosti weba

Již více než 40 let kombinuje společnost weba nejmodernější technologie s hlubokými odbornými znalostmi a nabízí automobilovému průmyslu inovativní řešení na míru. S více než 300 kvalifikovanými a angažovanými zaměstnanci v Rakousku a České republice stanovuje weba standardy v oblasti kvality a inovací.

Vedení společnosti